Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Add to Favorites Share Send
Uteliv | 30/04/12

Tøffe drinker

  • INNSPURT: 3. mai åpner No. 19, cocktailbaren til Jesper Høst, på Youngstorget, selsagt. Jesper er Norges representant til den prestigetunge bartenderkonkurransen World Class. Foto: Ikke oplystINNSPURT: 3. mai åpner No. 19, cocktailbaren til Jesper Høst, på Youngstorget, selsagt. Jesper er Norges representant til den prestigetunge bartenderkonkurransen World Class.
Livet smiler til cocktailkongen Jesper Høst (28). Forrige uke vant han norgesfinalen i bartenderkonkurransen World Class, denne uka åpnet baren No. 19, der Jesper er barsjef.


YOUNGSTORGET:
– Jeg føler meg i flytmodus, ja! De siste ukene har vært riktig gode.

Jesper har kommet seg etter grundig feiring av seieren i bartenderkonkurransen World Class.

– Jeg hadde aldri satt penger på meg selv. Jeg så virkelig ikke den seieren komme.

Luftig drink

Jesper tror kanskje drinken hans med det fyrige navnet Jas Gripen skilte seg ut.

– Den er nok litt annerledes, uten syre men med olje fra sitronskall som en av ingrediensene. En ganske krevende ingrediens, må vi tilføye, dråper til én drink krever pressing av olje fra 60 sitroner.

– Vi snakker om en åtte-ni-timers jobb, ja. Per drink, altså. Jesper gliser.

Den kommer neppe på drinkekartene rundt om i byen, men Jesper fikk i i alle fall betalt.

Nå venter Vesteuropeisk finale i London, 29.–30. mai, og med suksess der blir det global finale i Rio de Janeiro i 2013.

– Jeg vil så gjerne dit. Men nå er det litt døgnet-rundt-jobbing som må til først, så vi er klare til åpning 3. mai. Det gleder jeg meg også veldig til!

Fantastisk mentor

Det er noen år siden Jesper flyttet fra Trondheim og til «kvinnen jeg elsker» i Oslo.

– Jeg var så sykt heldig å få opplæring av den beste av de beste, Daniel Fouché, på Bar Boca. En fantastisk mentor!

Etter et par år som sjef på Sosialen lærte Jesper de tøffe og kjedelige tingene med yrket, som effektivitet og økonomi.

– Helt nødvendig kunnskap, selvfølgelig, sier Jesper, som har fått med seg en av sine største fans som medeier og daglig leder i No. 19, Kashif Iqbal.

– Jeg er blodfan av Jesper og drinkene hans. Vi er en veldig bra match, sier Iqbal.

Jesper er for øvrig storfornøyd med den økende interessen for gode cocktailbarer i Oslo.

– Bar Boca, Aqua Vitae, Bristol, Fuglen – og selvfølgelig No. 19 – er alle solide cocktailbarer med stor kompetanse hos bartenderne.

– Og cocktailkongens favoritter?

– Det må bli whiskydrinken Old Fashioned, og Manhattan og Dry Martini. Deilig!

Se guide til Jespers utvalgte cocktailbarer her

Kommenter denne artikkelen

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU