Spesifisér ditt søk i en av kategoriene
Omtale
Add to Favorites Share Send
Utstilling | 06/05/12

Kizuna = Vennskapsbånd

  • Foto: Ikke oplyst
Beskrivelse fra bruker
Beskrivelse laget av Det Internasjon... 6. Mai 2012

“Kizuna”betyr vennskapsbånd. Etter jordskjelv- og tsunamikatastrofen i Øst-Japan i mars 2011, mottok japanske ambassader og japansk UD støttehilsner og tegninger fra barn og voksne fra hele verden. Prosjektet med ”Kizuna-tegninger” ble i etterkant satt i gang av organisasjonen ”Global Festa Japan 2011”, der tema for barnas tegninger var: ”Takk alle dere i hele verden”, ”Meg selv om 10 år” og ”Hva jeg vil gjøre”.

Samtlige tegninger reprodusert er laget av overlevende barn fra Nord-Japan, og de områder som ble verst rammet av jordskjelv- og tsunamikatastrofen i fjor, mars 2011. (Onagawa-machi i Miyagi fylke; Nobiru i Higashi-Matsushima kommune, Miyagi fylke; og Iitate-mura i Fukushima fylke). I forbindelse med minnesmarkeringen siden katastrofen, ble et utvalg av tegninger utstilt ved Japan’s ambassade i Oslo, mars 2012.

- I Fukushima ble hus skylt vekk av tsunamibølgene, og mange hus måtte evakueres. Jeg drømmer om at alle kommer tilbake til Fukushima, og at vi styrker båndene oss i mellom. – tegner og forklarer Yuuka Sagara 11 år fra Japan

- På barnets premisser: “Inspirerende, optimistiske tegninger som er preget av tro på menneskelig verdighet, drømmer, håp og humanitet..” - sier daglig leder ved Barnekunstmuseet Angela Goldin.

Utstillingen er laget i samarbeid med Japans Ambassade i Oslo og vises i perioden 13.mai – 13.august på Barnekunstmuseet, i Lille Frøens vei 4, 0371, Oslo.

 
Du må være logget inn for å melde deg på dette arrangementet

Skriv en kommentar

© Mediehuset dittOslo – skjeriOslo.dittOslo.no
Ansvarlig redaktør: Tore Bollingmo. Nettsjef: Christian Haksø.

For informasjon kontakt: skjeriOslo@dittOslo.no.
Telefon: 22 63 91 00. Gateadresse: Akersgata 28A, 0158 Oslo. Utgiver: Mediehuset dittOslo, Postboks 795 Sentrum, 0106 Oslo.
skjeriOslo har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra våre sider for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Redaktørplakaten | PFU